12 aprilie 2008

Cizme. De pescar?


Scrieţi o compunere folosind: copil mic, cizme tata, pescar. Adăugaţi-o la comentarii.

Un comentariu:

Mihaela spunea...

Intr-o dimineatza calduta de toamna baietelul blond cu ochii verzi s-a trezit si a hotarat ca azi este o zi speciala. Si cum intr-o zi speciala merita sa faci ceva deosebit, a ramas putin pe marginea patului cugetand. Daaaa! Mergem la pescuit!
A fugit repede in garajul bunicului, a cautat unditele....ah, nu au carlige, ce pacat. Mda, si nici rame nu avem. Poate altadata.
De pe alee, vecinul Augustin il intreaba de ce e asa de abatut. Victor incepe sa povesteasca:
- Uite, am vrut sa merg la pescuit, am gasit unditele dar nu-s prinse carligele si nici rame nu am, iar bunicu nu-i acasa...
Deodata i-au sclipit ochii:
- Dar tu nu poti sa ma ajuti? Te roooog!
Si, inainte ca vecinul Augustin sa poata deschide gura, de dupa gard s-a auzit Maruca:
- Da tata, hai sa mergem la pescuit!
Si uite asa, Augustin a trecut sa faca nodurile pe care numai un pescar priceput le stie face, in timp ce maruca a intrat val vartej in casa ei de unde s-a intors incaltata cu cizmele tatalui, cizme in care putea foarte bine sa se ascunda cu totul!
Augustin i-a invatat pe amandoi copiii cum sa caute rame, au sapat toti trei, Augustin cu o lopata adevarata, cei doi copii blonzi cu ustensilele lor, lopaticile abandonate prin curte.
Dupa vreo juma de ora in care au facut o gramada de gropi prin curte, au anuntat ca ramele au plecat. Intr-adevar plecasera toate in borcanul care urma sa le transporte la balta.
Va urma