22 martie 2007

Happy Feet

Aseară a avut loc premiera filmului de animaţie "Happy Feet". Premieră pentru Măruca şi pentru noi; sunt sigur însă că o să-l revedem de câteva zeci de ori în următoarele săptămâni. Filmul are o animaţie excelentă, o coloană sonoră pe măsură şi un scenariu bunicel. Un film pe care-l recomand tuturor. (Şi în special celor care au alergie la pufu' de pinguin; pelicula asta e terapie curată :-).)

În fapt, filmul a avut premiera cinematografică la sfirşitul anului trecut; iar în România a rulat cu titlul: "Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator". (Mie unu-mi place mai mult traducerea "Picioruse vesele" -- mai apropiată de traducerea mot-a-mot, mai scurtă şi la fel de explicită.)

În martie anul trecut, Măruca începea să meargă singură pe propriile-i picioare. De atunci şi până acum şi-a folosit picioruşele din plin:

  • merge bine,
  • aleargă (mult şi) bine,
  • urcă scări (sprijinindu-se cu o mână de perete, de obicei),
  • coboară scări (doar dacă sunt puţine trepte; dacă sunt mai mult de trei trepte, atunci preferă varianta "cu spatele", adică sprijinindu-se cu mâinile şi în genunchi),
  • dansează. Şi încă ce-i place! În fiecare seară, după ce-şi îmbracă pijamaua înainte de culcare, urmează în mod obligatoriu o scurtă sesiune de "danse" (cum îi spune ea).
Aş zice că are nişte picioruşe tare vesele; aşa că de aseară s-a ales cu un nou apelativ: HappyFeet :-).

Niciun comentariu: