20 ianuarie 2010

Vrăjitoarea Măseluţa

Prinţesa Măseluţa (aka Tooth Fairy) e un personaj des pomenit p-aci, îndeosebi copiilor cu vârste de pe la şase, şapte ani încolo. Afacerea ei, a prinţesei, e de a face troc de galbeni (sau alte mici cadouri) cu dinţuci de bebe lăsaţi seara sub pernă.

Ei bine, în ce priveşte trocul pe care Uca va să-l facă peste câţiva ani, numita prinţesă s-ar putea să strâmbe niţel din nas, dat fiind că cel puţin o parte din măseluţele Mărucăi vor fi predate cu oareşice petice (aka plombe) pe ele. Şi când spun cel puţin, mă gândesc la trei. (Şi mai sper să nu crească mai sus de trei.)

Vizita la dentist de ieri a Mărucăi nu a fost prima pe care a făcut-o într-un cabinet stomatologic, însă a fost prima în care dinţii i-au fost polizaţi. Surpriza plăcută a fost că s-a comportat admirabil, fără proteste prea mari, dar asta aproape sigur se datorează inhalatului de oxid de azot (aka laughing gas) pe post de analgezic.

Surpriza mai puţin plăcută e c-am aflat care ar fi fost varianta de rezervă în cazul în care oxidul de azot nu i-ar fi indus o stare suficient de letargică pentru a accepta tratamentul: legatul de scaun! (Ce-i drept, varianta asta nu se aplică decât cu acordul scris al părintelui însoţitor, care acord Melinda a refuzat să-l dea.)

În fine, lucrurile par să se fi derulat la modul okay. Acu' nu ne rămâne decât s-o aşteptăm pe Prinţesa Măseluţa -- cu drag şi promisiuni că-i livrăm marfă de calitate. :-)

Un comentariu:

Ralu' spunea...

Avem si noi un cui mare mare legat de dentist si masele. Are Alla o carie si nu prea vad cum o sa se rezolve :( A durat aproape o saptamana pana sa consimta sa deschida gura sa se poata uita dentista la dinti. A stat si s-a uitat cum ne lucreaza noua, dar nici vorba sa se poata apropia vreun aparat de gura ei. Inca suntem in cautare de posibile cai de rezolvare...