16 octombrie 2007

Salvându-l pe Mickey


Okay, hai să fac o desconspirare. Şi anume a misiunii secrete pe care o are de îndeplinit Măruca în fiece zi, de vreo câteva săptămâni încoace. Este, vedeţi voi, o misiune de mare importanţă: salvarea lui Mickey.

Îmi inchipui că mai toată lumea a auzit de Mickey Mouse -- şoricelul cel ispravnic, produs de Walt Disney. Ce însă cred că nu ştie prea multă lume este că Mickey a reuşit să ajungă a fi lipit şi pe una din farfuriile preferate ale Mărucai. Şi anume pe aceea din care serveşte, de regulă, prânzul.

Lesne de-nţeles că viaţa nu-i uşoară când îţi atârnă deasupra trei ţenti de ciorbă, aşa că Măruca --care, fie vorba între noi, nu are cele mai alese sentimente când vine vorba de mâncare-- acceptă de obicei să-l salveze pe sireacu' şoricel de la strâmtoare. Cum? Păi, desigur, mâncând ce-i în farfurie.

Şi, iac-aşa, toată lumea-i mulţumită: Melinda, pentru că o vede pe Uca mâncând; Măruca, pentru că-l salvează pe Mickey de la grea-ncercare; şi Mickey, pentru că --ei bine-- n-are de ales :-)...

Niciun comentariu: