15 ianuarie 2009

„Mama”-i cu „m” şi „a”?

Azi a dat Măruca iama-n scris cuvinte scurte; aşa, pur şi simplu, din senin. A luat o cariocă de scris pe tablă şi-a pictat un „A”, după care a ţinut neapărat să ni-l arate. Am întrebat-o dacă ştie să scrie şi „C” şi „U”, adică restul literelor din versiunea scurtă a numelui ei, şi a zis că da, după care a şi demonstrat-o. Singurul lucru' care mai trebuia corectat (pentru a-şi scrie corect numele) era ordinea literelor -- ei îi ieşise „ACU”.

I-am scris eu repede pe tablă numele după care am lăsat-o să se joace mai departe. Ehh, pentru următoarele minute --cât am servit eu cina-- Uca s-a tot jucat cu scris diverse pe tablă. Venea şi ne mai întreba:
- Da' „mama” e cu „m” şi „a”?
- Da, cu „m” şi „a” e...

Şi dispărea pentru câteva secunde. Iar venea:
- Da' „Dodo” e cu „d” şi „a”?
- Nu, e cu „d” şi „o”...

Şi iar dispărea câteva secunde. Mai venea şi ne-ntreba cum se scrie o literă sau alta, i-o arătam pe perete (are un loc, în bucătărie, unde-s lipite toate literele alfabetului englezesc, cu care ne mai jucăm din când în când, în timpul mesei), şi iar dispărea.

Şi cam la trei-patru drumuri din astea insista tare-tare să mergem să-i vedem capodopera. După care mai ştergea o parte şi iar se punea să scrie.

Nu a ţinut-o prea mult (poate vreo 10-15 minute), însă atât cât a fost a fost din propria-i iniţiativă. Adică aşa cum e bine să fie.

3 comentarii:

Mariana spunea...

Din blogg-ul Irinei am ajuns intr-al vostru si mi-a placut foarte mult! Aveti o dulceata de fetita, sa va traiasca! Scumpica si isteata foc! Si v-am admirat si animalele, bineinteles! Sunt fana "pisici", am si eu un soi de Veve in varianata feminina cu care imi impart camera, plapuma, laptele, carnea de pui si...maslinele (chiar ii plac!). Asadar, acum ca ne-am cunoscut, salutari de la Sibiu si...o sa mai vin in vizita!

Augustin Moga spunea...

Încântaţi de e-cunoştinţă :-) -- mai poftiţi şi altă dată; poarta jurnalului rămâne deschisă.

În altă ordine de idei, Melinda caută o bună prietenă de-a ei pe nume Maria Popa, din Sibiu, unde şi profesează ca dentist. O adresă de-a ei de e-mail ar fi, ei bine, un fel de cadou de Crăciun cu-ntârziere :-)...

Mariana spunea...

Oooooo! O sa-mi intind antenele, poate rezolvam cu adresa! Sibiul nu-i foarte mare si poate am noroc. Pe curand!