20 ianuarie 2010

Grădiniţă, te iubim?

Cu aproximativ trei luni de zile-n urmă Măruca mergea veselă şi plină de entuziasm la prima ei zi de grădiniţă. Fusese alegerea ei, pe care am considerat de cuviinţă să i-o respectăm. Pentru aproximativ două luni de zile, până la vacanţa de iarnă, a mers aproape zilnic la cele două ore şi jumătate de activităţi organizate pentru „grupa mică”. A lipsit doar când a fost răcită şi poate una sau două zile în care a fost prea frig afară.

Cu aproximativ două săptămâni în urmă, imediat după reluarea programului grădiniţei în noul an, ne-a anunţat că ar prefera să nu mai meargă chiar în fiecare zi. A propus regula o-zi-da-una-ba, cu care-am fost de acord. După prima zi da, a schimbat regula la un perpetuu ba. Aşa se face că acum e în a doua săptămână de când nu a mai dat pe la şcoală.

În dimineaţa asta însă a dat şcoala de noi. Mrs. Lavazzado (educatoarea de la grupa ei) ne-a sunat pentru a se interesa de soarta Mărucăi. (Iniţial, aveam de gând să sun eu în fiecare dimineaţă să anunţ absenţa Mărucăi, dar după o zi în care am fost repezit de cea care a răspuns la telefon, am trecut la opţionale treaba asta.) I-am spus care-i situaţia şi cred c-a-nţeles. A-ncercat mai întâi să mă ia mai pe ocolite, spunându-mi că şi băieţelul ei tot aşa se manifestă imediat după terminarea vacanţelor, dar când a sesizat că nu mă impresionează propria-i experienţă a lăsat-o baltă şi mi-a mai precizat doar că după 15 absenţe consecutive va urma automat deînregistrarea şi că, în consecinţă, va fi nevoie de o reînregistrare în cazul în care va dori să mai frecventeze grădiniţa. I-am mulţumit pentru informaţie şi i-am promis c-am s-o ţin la curent cu decizia pe care o va lua Măruca.

Prin urmare, Uca are o primă temă de casă :-). Să decidă dacă: (a) vrea să mai meargă la grădiniţă; sau (b) vrea să nu mai meargă; sau (c) vrea să meargă o dată la trei săptămâni pentru a-şi păstra înregistrarea. (Aşa, pe fugă, mi-a răspuns că o să meargă, însă numai atunci când şi Melinda va să meargă în fiece zi la servici, lucru preconizat a începe să se-ntâmple cândva anul acesta.) Indiferent ce va alege, vom încerca să-i respectăm opţiunea.

Un comentariu:

AdrianaB spunea...

Hehe, bravo pentru ca-i ascultati dorinta..
INSA, e pericolul ca o data ce ati introdus-o in sistem, sistemul sa nu va mai lase sa o scoateti:)
Cel putin asa am patit-o noi, am primit scrisoare dupa scrisoare, amenintari voalate cu vizite la domiciliu:D, pana la urma am schimbat statul.. Na, mersi... libertate de a alege pentru copilu' meu...